Ballongflyg i Väst
Tidsbokning
031-94 39 89 säkrast
mån–fre kl 8-10
Information och beställning
0512-700 24 el. 031-774 03 50

Vi flyger ballong i hela Västsverige och Norrland och grupper på valfri ort

Info till passagerare

Tips & råd för ballongflygning

Klädsel

under flygningen upplever Du att det är varmare i ballongen än på marken. Detta beror på att det är vindstilla i korgen - vi flyger med vindens hastighet! Du bör ha oömma kläder på Dig! Stövlar eller grova fritidsskor är lämpligt.

Ett oförglömligt minne!

Detta är en vanlig kommentar från förstagångspassagerare. Ballongflygning ger en underbar känsla av frihet. Det tar faktiskt någon minut efter starten innan man fattar att man faktiskt flyger. Alla obehagliga känslor och tankar om svindel eller att ramla ur ballongkorgen försvinner då Du står en bit upp i luften och ser landskapet breda ut sig som en enda stor karta under Dig.

I en ballong upplever man inte känslan för höjd alls på samma sätt som man gör då man står på en utsiktspunkt av något slag, eller från höga byggnader. Det går heller inte att jämföra med hur det känns i ett flygplan. Frihetskänslan i en ballongkorg är verkligen total.

När vi flyger är det vindstilla. Vi följer helt enkelt med dit vindarna bär. Under ca en timme får Du tillfälle att njuta av den fantastiska känslan av att verkligen sväva fram i lufthavet, som ballongfärden innebär. Se kända platser och scenerier från en annan vinkel. I ett annat ljus. Kanske i ett romantiskt skimmer i solnedgången?

Landningen

Landningen är en upplevelse även den. Korgen närmar sig marken. Du håller Dig i handtagen på korgens insida enligt de instruktioner Du fått. Du böjer knäna lite grann. Korgen studsar lätt en eller kanske ett par gånger. Den stannar och efter en liten stund kan Du lämna ballongkorgen.

Fika

De vänner och bekanta som följer ballongen från marken bjuds också på fika. Allt som allt har flygningen och ceremonierna runt ballongen tagit drygt tre timmar.

Fotografering

Fotografering vid ballongflygningFotografering från ballong är tillåtet sedan 1994. De som är intresserade av att fotografera från ballongen bör dock vara medvetna om att kameror ibland kan vara störande för övriga passagerare. Kikare kan vara bra att ha. Den kan ibland ge en ännu starkare upplevelse av flygningen.

Dop

Vårt följefordon tillsammans med Dina vänner och bekanta kommer till vår landningsplats i stort sett samtidigt som ballongen landar. Alla förstagångspassagerare blir enligt gammal god sed och tradition, döpta i champagne och adlas till markgrevinnor respektive markgrevar med namn efter landningsplatsen. Passagerarna får i samband med dopet med sig ett diplom som ett synligt bevis på genomförd flygning och på den skönhetsupplevelse en ballongfärd innebär.Vi flyger ballong på många orter i Sverige

Webb från Devello